Тренували снайперів: на Черкащині завершилися американсько-українські навчання — Новини Черкащіни


02 жовтня 2021, 18:01

В Оршанці на Черкащині завершилися спільні американсько-українські військові навчання. Тренувати снайперів приїжджали закордонні інструктори, розповів Суспільному начальник 10-го прикордонного загону Максим Балагура.

Участь у навчаннях взяли шістнадцять снайперів. З ними працювали два інструктори. Тренувалися фіксуватися на позиціях, розраховувати відстань до мішені та рухаючись влучати в ціль.А ще — виконували вправи на спостережливість та розв’язували математичні задачі.

На кожному етапі головне не швидкість, а влучність і точність, розповів інструктор Рон Оберхелман. Він спостерігав за роботою снайперів.

«Вони біжать дистанцію в 400 метрів. Там визначений пункт, із якого вони мають стріляти. Завдання – визволення заручника. Кожен має один простріл», – розповів він.

Завершальним етапом вправ із вогневої підготовки була стрільба по мішені із автобуса.

Називати імена військових не можна у цілях безпеки. Снайпер із Запоріжжя розповів: дистанція була складною. Хоч у роботі такі навички застосовувати ще не доводилось, та необхідно завжди бути напоготові:

«Я втомився, було складно. Стріляти, думати, запам’ятовувати предмети. Мені подобається ця професія. Вона цікава, хоч і складна. На навчаннях дізнався багато нового. Потренувався, набрався досвіду».

Контроль ситуації на кордоні, операції із виявлення порушників, а також охорона високопосадовців під час публічних заходів – це лише частина завдань, які покладені на снайперів, зауважив Максим Балагура.

«Не обов’язково снайперу доводиться стріляти, іноді він веде спостереження, а це цінна інформація. Наша країна знаходиться у стадії війни, тому снайпер – це очі керівника, незалежно від того, здійснить він спуск курка чи просто спостерігатиме».

На думку радника відділу з правоохоронних питань посольства США Тревіса Брукса, такий курс – нагода обмінятися досвідом, адже заняття відбуваються у вигляді відкритого діалогу.

Повне відео:

Джерело

Previous post Ірдинські болота можуть знову стати місцем промислового видобутку торфу — Новини Черкащіни
Next post Наступного тижня відмінять рух поїздів на ділянці Черкаси – ім. Т. Шевченка — Новини Черкащіни

Добавить комментарий