На Черкащині за підтримки МХП створили формування для охорони правопорядку


 

У липні проект стартував у Набутівській громаді на Корсунщині, а вже у вересні – в Степанецькій ОТГ, на Канівщині. І «Набутівська», і «Степанецька варта» були створені, власне, на підтримку ініціативи самих громад, які хочуть, аби життя в їхніх селах було комфортним та безпечними.

Для забезпечення роботи громадських формувань обидві громади отримали від агрохолдингу МХП по два новенькі автомобілі Renault Duster. Крім того, департамент безпеки компанії надав новоствореним вартам професійну консультаційну підтримку.

Варто зауважити, що головне завдання варти – допомога правоохоронним органам, зокрема, в частині спільного патрулювання населених пунктів громади, допомога правоохоронцям у їх заходах щодо припинення адміністративних і кримінальних правопорушень тощо.

Коментуючи спільне починання з громадами, Ігор Лещенко, заступник Голови правління МХП з корпоративно-соціальної відповідальності, відзначив: 

– Людині, окрім багатьох речей, необхідна безпека. Сьогодні наша держава не може її забезпечити на достатньому рівні. І от замість того, щоб критикувати всіх навколо, близько 100 місцевих хлопців у Набутівській громаді та понад 120 – у Степанецькій організували громадські об’єднання з охорони громадського порядку. А МХП передав їм по два автомобілі. На них хлопці будуть чергувати у вечірній та нічний, час курсуючи селами громад. Упевнений, що завдяки проекту в обох громадах покращиться ситуація з правопорядком, а люди почуватимуться у безпеці.

Водночас директор Департаменту безпеки МХП Руслан Пономаренко підкреслив, що ідея створення подібних формувань є актуальною для багатьох громад на територіях присутності компанії:

– Всі вже звикли, що безпека – це про МХП, адже це один із ключових критеріїв у роботі компанії. Ми дбаємо про якість та безпечність продукції, про безпеку своїх працівників та потужностей. А тепер ми транслюємо цю ідею і в громади своєї присутності. Першою розпочала свою роботу «Набутівська варта» і за два місяці вона вже показала перші успішні результати. Зокрема, учасники громадського формування допомогли правоохоронцям розкрити кілька випадків протиправних дій. Нещодавно стартувала «Степанецька варта». Тож, ідея дійсно потрібна, корисна, і ми продовжимо разом із місцевою владою й жителями створювати такі варти і в інших громадах.

Джерело

Previous post Поліція встановлює причини ДТП на Черкащині, у якій загинув водій вантажівки
Next post Майже 40 нових випадків коронавірусу зафіксували на Черкащині

Добавить комментарий